Anti Pasti of Tapas of Koude Schotel
Met het warme weer is het heerlijk om laat in de middag een koel glaasje van het een of ander te nuttigen
En geniet van de laatste zonnestralen
Wat smaakt een schaal met allerlei lekkere hapjes erbij dan lekker
En uitgebreid kun je de avondmaaltijd rustig overslaan
Dat is pas relaxed genieten.
Deze schaal met lekkers bevat plakjes salami, proscuito, olijven
Naanbrood en Ciabatta om te dippen....
Breid het uit met geroosterde asperge`s, tomaatjes,falafel, artisjokhartjes en de hieronder heerlijke receptjes.
Serveer het op een grote schaal of terracotta schaaltjes.
Je waant je aan de Mediterrane.................
Geroosterde Chorizo met Kikkererwten.
Ingredienten:
Spanish Chorizo
1 blik kikkererwten
knoflookboter
olijfolie
Bereiden:
Smelt een beetje kruidenboter in de koekenpan
Voeg de plakjes chorizo toe
Laat ze onder voortdurend roeren bakken tot ze knapperig zijn.
Voeg de kikkererwten toe tot ze heet zijn.
Serveer warm of koud
Gegrilde Aubergine en Courgette`s
Ingredienten:
Courgette
Aubergine
zout
Mintpesto
Bereiden:
Was de courgette en de aubergine
Verwijder de steeltjes
Snij de courgette in plakjes van 1/2 cm
De aubergine in 1 cm dikke plakken
Leg ze onder de grill of in een grillpan (of bak ze in de koekenpan)
Bestrooi met zout
Draai ze om als ze mooi bruin zijn
Leg ze op een schaal en besprenkel ze met mint pesto
Muntpesto:
Ingredienten:
handvol munt
1 eetlepel oijnboompitjes
olijfolie
zout
Bereiden:
Hak de munt fijn en doe in de keukenmachine
Voeg de geroosterde pijnboompitjes toe
Voeg olijfolie toe tot de munt is bedekt
Laat de machine draaien tot het een mooie saus is geworden
Breng op smaak met zout.
Groene Olijven Pasta:
Ingredienten:
250 gram groene olijven
1 knoflookteentje
2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
citroensap
Bereiden:
Doe de ontpitte olijven met de knoflook en de olijfolie in een steelpannetje
Verhit voor 2 a 3 minuten op halfhoog vuur (niet bakken)
Voeg wat citroensap toe
Doe alles in de keukenmachine of blender en draai er een mooie pasta van
Hummus met Muntpesto en Pinboompitjes
Ingredienten:
200 gram kikkererwten (uit blik)
1 eetlepel tshini (sesampasta)
1 knoflookteentje
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
water
zout
om te bestrooien:
muntpesto
pijnboompitjes (geroosterd)
Bereiden:
Doe al de ingredienten in de blender of keukenmachine
Mix alles door elkaar tot een smeuige pasta
Voeg zoveel water toe tot het naar gewenste dikte is
Doe de humus in een schaal en besprenkel met muntpesto en pijnboompitjes.
Auberginetorentje met Muntpesto:
Voor het Auberginetorentje
Ingredienten:
1 aubergine
1 buffel mozarella
Muntpesto
Bereiden:
Was de aubergine en haal het steeltje eraf
Snij de aubergine in plakjes van 1 cm.
Borstel met een kwastje beetje olijfolie over de plakjes
Grill of bak de plakjes in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn aan beide kanten
Snij de mozzarella in plakjes even dik als de aubergine
Zodra de aubergineplakjes bruin zijn maak je laagjes met de mozzarella
Sprenkel tussen de lagen wat muntpesto of alleen op de bovenste laag
0 reacties:
Een reactie posten