Kruisbessen Fool
Kruisbessen of Klapbessen zie je niet zo veel meer.
Maar heb je een plekje in je tuin of moestuin,
moet je echt eens aan een struikje denken...
Lekker om jam of ijs van te maken
Kijk HIER eens als je meer over kruisbessen wil weten...
Zie je ze bij je groenteman of is er een pluktuin in de buurt?
Moet je ze echt eens meenemen en dit receptje maken.
Ingredienten:
400 gram gooseberries (klapbes of kruisbes genoemd)
25-50 gram suiker
2 eetlepels vlierbloesem siroop
1 eetlepel citroensap
400 ml slagroom
3 eetlepels vanilla vla
50 gram amaretti koekjes (verkruimeld)
2 meringue (verkruimeld) (optioneel)
Bereiden:
Doe de bessen met de suiker in een pan
En breng aan de kook
Laat ze zachtjes pruttelen (ca 10 minuten) tot de bessen zacht zijn.
Maak ze fijn en laat ze koud worden
Doe de vlierbloesem siroop, citroensap en slagroom in een kom en klop het op tot pieken
Schep de amaretti koekkruimels door de vla en door het roommengsel
Schep de helft van de bessen door het roommengsel
Schep de helft van het room/bessen mengsel in 4 glazen
Verdeel de overgeblven bessen over het mengsel in de 4 glazen
Verdeel de rest van het room/ bessenmengsel over de 4 glazen
Bron: Deliciousmagazine
0 reacties:
Een reactie posten