Jamaica Jerk Kip Pasta
Hier hoef ik weinig over te zeggen, lekker pittig door de jerk kruiden.
Het recept voor jerk kruidenmix staat HIER
Maar je kunt de kruidenmix ook bij de supermarkt kopen
Is niks mis mee.....
Ingredienten:
500 gram pasta
1 eetlepel plantaardige olie
1 rode paprika (schoongemaakt en in reepjes gesneden)
1 gele paprika (schoongemaakt en in reepjes gesneden)
1 ui (in plakjes)
450 gram Alfredo Saus
2 cups gekookte kip (in kleine stukjes)
1½ eetlepel Jamaican jerk kruidenmix
1-2 eetlepel bieslook (fijn gesneden) (optioneel)
¼ cup geraspte parmesaanse kaas (optioneel)
Bereiden:
Kook de pasta in een grote pan kokend water
Terwijl de pasta kookt in een koekenpan de olie verhitten op halfhoog vuur (1 a 2 minuten)
Doe de paprika`s en ui in de olie en bak ze ca 8 a 10 minuten tot ze zacht zijn.
Als de pasta gaar is in vergiet uit laten lekken en weer in de pan doen.
Voeg de Alfredosaus, kip, kruidenmix en de groente toe
Hussel alles goed door elkaar
Zet weer op het vuur en warm alles goed door (2 a 3 minuten)
Bestrooi met de bieslook en geraspte kaas
Alfredo Saus
Ingredienten:
2 kopjes slagroom
6 eetlepels ongezouten boter
1 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
Zout en Peper naar eigen smaak
Bereiden:
Verhit de room en boter samen op middelhoog vuur tot het begint te bubbelen.
Haal van het vuur en voeg de kaas toe
Klop alles goed door tot de kaas gesmolten is.
Zet desnoods nog even op laag vuur.
Breng op smaak met de zout en peper.
Serveer het gerecht direct eventueel met nog extra geraspte Parmezaan erbij.
0 reacties:
Een reactie posten