Mango Chutney
Mango Chutney word vaak in een adem genoemd met indiase gerechten
Als dip met naanbrood of papadums...
Maar buiten de indiase keuken smaakt chutney ook erg lekker....
Met kaas of pate of bij kip.
Maar ook bij de kapucijnerschotel Captain`s Diner.
Heerlijk als bijgerecht en leuk om te maken
In een leuk versierd potje ook leuk als kadootje.
Ingrediƫnten:
4 rijpe mango’s (in grote stukken)
1/2 theelepel zout
2 teentjes knoflook, fijngehakt
450 gram rietsuiker
2 appels, in stukken
1 theelepel mosterdzaadjes
1 kaneelstokje
1 theelepel gemberpoeder
1 & 1/2 theelepels cayennepeper
2 kardemompeulen
400 ml witte wijnazijn
Bereiding:
Doe de mangostukjes in een ruime, niet-metalen kom, bestrooi ze met zout en laat ze een nacht staan.
Spoel ze af en laat ze uitlekken.
Doe knoflook, suiker, appelstukjes, kruiden en azijn in een pan.
Laat op een laag vuur de suiker al roerende oplossen.
Breng het azijn-suikermengsel aan de kook en voeg de mangostukjes toe.
Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de chutney dik en stroperig is.
Schep de chutney door een trechter in gesteriliseerde potjes.
Serveer bij kip of Indiase maaltijden.
Ook erg lekker bij (oude) kaas of ham.
Bron: Dille en Kamille
0 reacties:
Een reactie posten