Geroosterde Varkensvlees Smörgåsbrood.
Ziet dit er niet lekker uit
Ook leuk om te serveren bij een high thea
TIP:
Voor de gekruide cream cheese kun je ook de knoflook/kruidenboursin nemen met een neutrale cream cheese en die mengen
Dan overheerst de knoflook niet zo erg,
Of kruid naturel cream cheese zelf met knoflook kruiden en peper en zout.
Of wil je vis i.p.v. vlees....neem dan makreel in de plaats van varkensvlees.
Je kunt ook augurkjes, kerstomaatjes, olijven, sinaasappelpartjes gebruiken om te garneren.
Ingredienten:
20 sneetjes licht geroosterd brood
600 gram geroosterd varkensvlees (met iets vet eraan)
150 ml mayonaise
2 eetlepels mosterd
400 gram cream cheese met kruiden en knoflook
1 grote avocado
80 ml mayonaise
150 gram boter
Om te garneren:
kwarteleitjes
hamrolletjes
pitloze druiven
bosje radijs
bakje sprouts
Bereiden:
Voor vulling 1
Doe het varkensvlees met het vleessap en mayonaise in een keukenmachine
Laat de machine draaien tot een mooi geheel
Voeg de mosterd toe en proef of de smaak goed is.
Kruid desnoods bij met peper en zout
Zet even opzij.
Voor vulling 2
Doe de cream cheese, avocado en mayonaise in de keukenmachine
Laat de machine draaien tot een mooi geheel
Het moet zo dik als dikke yoghurt zijn (niet vloeibaar)
Snijd van het brood de korstjes af en snijd ze in driehoekjes
Neem 8 stukjes brood en leg op een schaal in een cirkel
Smeer er een laag op van het varkensvleesmengsel
Leg daar weer 8 sneetjes brood op en smeer er de kaasvulling over van ca 8 mm.
Herhaal dit tot het brood op is.
je hebt nu 5 laagjes brood
3 lagen met varkensvlees
2 lagen cream cheese
Doe de overgebleven vleesvulling erboven op en smeer het uit.
Je hebt nog ca 100 gram cream cheese vulling over....
Mix dit met de zachte boter en smeer het rond het brood
Nog over van het mengsel?
Doe dit bovenop het brood
Wikkel voorzichtig in plastic huishoudfolie en zet in de koelkast
Voor het serveren de radijsjes in plakjes snijden en rondom het brood hiermee versieren
Bovenop halve kwarteleitjes, halve druiven, hamrolletjes en sprouts leggen.
1 reacties:
Ziet er echt heerlijk uit en na het bekijken van Frankie magazine hoe de taart wordt opgebouwd krijg ik er helemaal zin in om dit recept te gaan maken voor een van de zomerse dagen die eraan komen.
Bedankt voor het delen Jeanne.
Lieve groet,Ger
Een reactie posten