Merinque Fruitmandjes
Merinques....heerlijk....
Zo zoet als wat...maar wat lekker
Dit moet je niet elke week eten....
Maar soms...bij een speciale gelegenheid
Kerst ofzo......
Je kunt een grote taart maken of kleintjes...
Het maakt niet uit....smaken zal het zeer zeker
Ingredienten:
10 grote eiwitten (kamertemperatuur)
3 cups of 725 gram suiker of poedersuiker
5 cups of 1200 ml slagroom
1 cup of 225 gram suiker
Fruit voor decoratie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 132 graden celsius
Bekleed een ovenplaat met bakpapier
Klop de eiwitten stijf en voeg iedere keer een lepel suiker toe (10 min. op hoog)
Schraap de wanden van de kom schoon en klop nog 5 minuten
Doe de eiwit in een spuitzak en spuit mandjes op het bakpapier
Bak 7 minuten op 132 graden celsius
Zet dan de oven op 105 graden celsius en bak ze voor 1 en half uur tot de mandjes droog zijn.
Zet de oven uit en laat ze in de oven afkoelen
Klop de slagroom met de 225 gram suiker tot ze stijf word.
Doe de geslagen room in een spuitzak en spuit de mandjes vol met de slagroom
Garneer de mandjes met fruit...(kiwi, bessen, frambozen, kersen)
Of gesuikerde cranberries...
1 reacties:
Hoeveel mandjes krijg je met dit recept?
Groetjes Tessa
Een reactie posten