.
Een tijdje terug kreeg een email van Okke
Ik had er al over vertelt
Okke is net ze dol op kruisbessen als ik.
Hij heeft er een hele site van gemaakt
Hij vroeg om recepten....
Het leuke was dat hij er een soort wedstrijdje van maakte
De eerste 10 inzendingen kregen een pot kruisbessenjam
En natuurlijk heb ik meegedaan.....
Het recept kruisbessen/mascarpone ijs staat op zijn site
Breng een bezoekje aan Okke`s site
Zeker de moeite waard,want niet alleen kruisbessen hebben zijn belangstelling maar ook vijgen,de kweepeer en snijbiet.
Kruisbessenijs
Ingredienten
Ingrediƫnten
500 gram kruisbessen
50 gram suiker
250 gram mascarpone
150 gram poedersuiker
2,5 dl room of volle melk
1 zakje vanille suiker
Doe de kruisbessen in een pan met de suiker en een 1/4 kopje water.
Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
Kijk of de suiker goed is opgelost.
Doe de vruchten in een zeef en pureer ze.
Proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suiker bij).
Zet even opzij.
Doe in een kom de mascarpone en prak het met een vork fijn.
Klop er nu vanille suiker en de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop de slagroom lobbig en doe bij het mascarpone mengsel.
Let erop dat er geen klontjes mascarpone meer in het mengsel zitten.
Doe het gladde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de machine.
Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel in een diepvries doos en klop ieder half uur door.
Is het ijs bijna dik genoeg, voeg dan de kruisbessenpuree erbij.
Er moet een marmer effect ontstaan bij het mengsel in de diepvries doos.
Schep de kruisbessenmoes erdoor heen en zet terug in de vriezer tot gebruik.
Eet smakelijk!
Tips:
Serveer in mooie glazen met toefje slagroom erop en steek er een mintblaadje in.
Maak dit gerecht ook eens met een andere kleur kruisbessen.
Het gerecht ziet er dan weer compleet anders uit.
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Kruisbessenijs
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
IJs
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
-
Citroentaart van Jeroen Gister heb ik weer met plezier naar Jeroen gekeken Hij maakte citroentaart Nu ben ik gek op citroenen en...
0 reacties:
Een reactie posten