Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Red Velvet Cupcakes


Red Velvet cupcakes

Een rode cupcake, zeer geschikt voor romantische aangelegenheden…
Maar ook zonder romantiek erg lekkerrrrrr

Red Velvet Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zachte boter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren, op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
2 eetlepels slagroom
1 theelepel vanille extract
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
rode food kleurstof

Topping

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake of muffin bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar.
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Smelt de chocolade voorzichtig au bain marie in een saus pannetje.
Schenk de chocolade langzaam en al kloppend bij het boter mengsel.
Voeg nu een voor een de eieren toe.
Doe de room, vanille en citroensap erbij.
Klop kort door en voeg daarna cacao, bakmeel en zout toe.
Klop tot een glad deeg.
Voeg de kleurstof toe en mix tot een mooie rode kleur is verkregen
Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met het beslag


Zet de cupcakes in de oven en bak ze 20 a 25 minuten tot ze gaar zijn
Zijn de cupcakes van boven bol...
Leg er dan voor 1 minuutje een broodplank bovenop
Laat ze op een rooster afkoelen

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water en de vanille extract toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes en versier naar wens.


Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Janine zei

oeieieoeoeie, wat is dat weer lekker, en meid wat heb je de boel lekker opgefleurt, lente hier ☺ leuk. fijn weekend van mie. Janine

Pleun zei

Oh wat dit er lekker uit! Ik ken het alleen in taart vorm maar deze ga ik zeker proberen!! :)

Populaire berichten