Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Hangop


Hangop...

Ik herinner me dit toetje zo goed
En ik vond het altijd erg lekker...(nog steeds)
En het is zo gemaakt en zo simpel
Mijn moeder (een echte boerendochter) maakte dit van zure melk
Vooral zomers...geen koelkast en in de stad...
Geen kelder waar je alles koel kon bewaren
Tegenwoordig word het van karnemelk of yoghurt gemaakt
Opgeklopt met beetje slagroom en met honing of suiker gezoet.
Met verkruimelde beschuit en bruine suiker of bessensap.....
Vanavond eet ik het weer....
Maar nu van yoghurt gemaakt .....ik verheug me er nu al op.

Ingredienten

2 liter volle yoghurt
Suiker of honing
Fruit naar eigen idee.

Men neme een schone theedoek of een stuk kaasdoek
Hang dit in een schaal en laat de punten overhangen
Giet de yoghurt in de doek
En neem de punten bij elkaar
Leg er een knoop in.
Hang de hangop aan de kraan en laat uitlekken (minstens 4 uur)


Het water loopt er nu uit en wat overblijft in de doek is de hangop
Schep dit in een schaal en klop het op met de suiker of honing
Doe er nog fruit bij als je dat lekker vind

TIP

Heb je geen ruimte om de doek met yoghurt aan de kraan te hangen?
Neem dan een houten lepel (stevige) en hang daar de doek aan
Hang nu de doek boven een emmer
Neem geen magere yoghurt want dan hou je niks over





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Janine zei

ik ben niet zo van de hangop, maar ik blijf gewoon nog ff kijken naar je prachtige schaal hier benee ☺ fijn weekend Jeanne, grusse von mir

Populaire berichten