Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

GadoGado


GadoGado

Gado Gado is niets anders dan een gemengde salade
Bedekt met pindasausdressing
Het is een traditioneel Indonesisch gerecht
Maar is in Maleisie ook populair
Voor de salade kun je allerlei groente`s gebruiken
Je kookt ze knapperig en laat het afkoelen
De pinda zijn lekker als ze geroosterd zijn in de koekenpan


Ingredienten

Rijst
350 gram tofoe (in blokjes)
225 gram tempeh (in strips van 1/2 cm)
200 gram sperciebonen
250 gram tauge
300 gram witte kool(geschaafd)
1 komkommer (in julienne gesneden)
5 hardgekookte eieren (in kwarten)
1 limoen
Olie om te bakken
Pindasaus
Kroepoek
Seroendeng

Pindasaus:
Hier staat mijn pindasaus
Of maak je eigen pindasaus
Vermeng limoensap door de pindasaus naar smaak
Zodat het iets frisser van smaak word

Bereiden:
Zet de tofu in een marinade
Marinade voor Tofoe
Meng voor deze Aziatische tofu marinade
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstwijn of sherry
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel bruine suiker

Doe alles in een kom.
Doe hier de plakjes tofu bij.
Meng de tofu goed door de Aziatische marinade en laat de tofu gedurende minimaal 30 minuten marineren.
Bak hierna de tofoe in de koekenpan ca 5 minuten
Doe de overgebleven marinade bij en laat sudderen tot de marinade dikker word
Bak de tofu en tempeh in de olie tot ze goudbruin zijn
Laat op keukenpapier uitlekken

Blancheer de sperciebonen voor 3 minuten
Koel ze in ijswater en laat ze in vergiet uitlekken
Doe dit ook met de kool
Laat ook goed uitlekken
Dep desnoods met keukenpapier

Blancheer de tauge voor ca 20 minuten
Doe ze ook in ijswater en laat goed uitdruppen

Neem een mooie schaal en leg alle groente erop
Leg hierop de eieren
Overgiet het geheel met de pindasaus

TIP:
Serveer met rijst, kroepoek en seroendeng
Je kunt er ook gekookte koude aardappeltjes en blaadjes sla bij doen

Bron: Foto`s Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

ArtMus zei

heerlijk.....dit is een van mijn favoriete gerechten.
Ik zal het weer eens maken en dan nu volgens jou recept.

Jeanne zei

Leuk Muzzie..Hou me op de hoogte hoe je het vond.
Wij vinden het ook lekker.
Ben nu wel nieuwsgierig naar jou recept van GadoGado.
Meel het ff door als je tijd hebt.

Populaire berichten