Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rode Paprika Soep


Rode Paprika Soep. 

Soep gaat er altijd wel in.
Helemaal met dit weer....
Terug van schaatsen of een mooie boswandeling
Of gewoon terug van werk of boodschappen.
Deze soep voldoet helemaal om weer lekker warm te worden

Ingredienten:  

2 Hongaarse rode paprika`s
2 eetl zonnebloem
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (uit de pers)
6 dl groente-of kippenbouillon
225 gram rijpe tomaten (ontveld en zonder zaadjes)
zout en peper
2 eetl room en gehakte rode pepers of paprika's, om er bij te serveren

Bereiden: 

Verhit de grill of oven voor. 
Was de paprika`s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. 
Leg ze met het velletje omhoog op een stuk aluminium folie in een grillpan of ovenschaal onder de grill of in de oven
Bedruppel ze met 1 el van de olie en grilleer ze tot ze zwart zien.
Doe de paprika`s in een plastic zak 
Laat de paprika afkoelen. 
Verwijder de geblakerde schil en snij de paprika in stukjes   

Doe de rest van de olie in een pan en verhit deze. 
Doe hierin de ui en de knoflook, 5 min fruiten, tot ze glazig zijn, maar niet bruin. 
Voeg de gehakte pepers en dan de bouillon toe. 
De tomaten grof hakken en toevoegen, met zout en peper naar smaak.

Breng het mengsel aan de kook en laat het afgedekt 15 min zacht koken, tot de pepers goed gaar zijn. 
Laat het mengsel afkoelen en pureer het in een keukenmachine of zeef. 
Voor een warme soep deze terugdoen in de omgespoelde pan en zachtjes verhitten. 
Voor een koude soep minstens 1 uur in de koelkast zetten. 
Roer voor het serveren de room er licht door en bestrooi de soep met wat gehakte pepers. (Of paprika's). 

Serveer tips: 

Serveren met Ciabatta brood of stokbrood en kruidenboter. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 reacties:

Ger zei

Dat een lekker bordje soep er wel ingaat met dit winterse weer daar was ik ook al achter;-)

Dit soepje maak ik ook wel eens en voor het gemak gebruik ik dan de ingelegde geroosterde paprika's uit pot.

Warme winterse groeten!!
Ger

Jeanne zei

dat is even makkelijk Ger
Goeie tip van je :-)
Groetjes

ArtMus zei

Heerlijk! En bomvol vitamientjes

Janine zei

hmmm lekker, ik heb ook zo'n variant, heerlijk hé, zelf gemaakt soeppie ☺

Populaire berichten