Chorizo Aardappeltjes met Gepocheerd / Gebakken Eitje
Een simpel aardappelgerechtje, pittig door de chorizo.
Geef er een lekkere salade bij.
Ingredienten:
2 personen.
300 gram aardappeltjes (in kwarten)
40 gram chorizo (in staafjes gesneden)
1 rode peper (fijn gesneden)
1/2 bosje peterselie
Olijfolie
Zout (indien nodig)
Peper (uit de molen)
2 gepocheerde of gebakken eieren
Bereiden:
Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Laat ze afkoelen
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de aardappeltjes bruin
Voeg de chorizo en het pepertje toe
Laat nog zo`n 3 a 4 minuten bakken tot de chorizo knapperig is
Voeg nog zout toe indien nodig
Geef een fikse draai aan de pepermolen
Strooi de peterselie erover.
Serveer de aardappeltjes met een gepocheerde of gebakken er boven op.
1 reacties:
Gebakken chorizo geeft altijd een lekkere pittige smaak aan gerechten en wanneer die van goede kwaliteit is ook nog eens een mooie kleur door de pimento.
Zo'n gezellige koekenpan met dit gerecht mag van mij wel op de keukentafel staan tijdens het eten en of er nou spiegeleieren net als op foto ;-) of gepocheerde eieren op liggen smaken zal het zeker wel.
Fijne dag!
Ger
Een reactie posten