Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Romescosaus


Romesco Saus

Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui. 
In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden. 
Smaakt ook heerlijk bij karbonaadjes, kip en bij de tapas

Ingredienten:

1 snee brood (volkoren geroosterd) 
1/2 cup geroosterde amandel schilfers 
2 knoflookteentjes
1 pot geroosterde paprika (uitgelekt 300 gram)
1 grote tomaat (ontpit en in klein gehakt  
2 eetlepels verse peterselie (fijn gehakt) 
1 eetlepel rode wijnazijn 
Rode pepervlokken
Zout en Peper

Bereiden:

Doe de amandelschilfers, brood, knoflook in de keukenmachine
Laat de machine draaien tot alles fijn gemalen is.
Voeg de paprika, tomaat,peterselie, wijnazijn en de pepervlokken toe
Laat dit tot een mooie saus draaien
Kruiden met zout en peper.
Doe de saus in een kommetje of glazen potje.

Bron: Internet


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Ger zei

Hoi Jeanne,

Wat zou ik daar graag eens bij zijn wanneer de locals in de ban zijn van hun calcotada aan lange tafels.
Ben dol op jonge prei en wanneer ze zacht geroosterd gedipt worden in de pittige romesco saus worden ze in die combinatie vast nog lekkerder.
Las poos geleden op een blog dat het wel handig is om een slabber of schort te dragen wanneer je het zachte preitje met dip boven je mond houd en naar binnen hapt zoals bij ons de nieuwe haring.
Gister aan mijn zoon en schoondochter die fervent Spanje bezoekers zijn en liefhebbers van Spaanse keuken en net enkele uren terug uit Madrid en Ciudad Real of zij het kende, de saus wel maar de calcots niet.
Maakt niet uit......ik kreeg fles goeie olijfolie als souvenir☺☺

Bedankt voor het delen en fijn weekend,
Ger


Jeanne zei

Lekker Ger...goeie olijfolie is nooit weg.
Ik ben ook wel altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter een (streek) gerecht.
En een slabbertje lijkt me een goed idee om de preitjes zo te eten.
Groetjes
Jeanne

Populaire berichten