Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Hoe gezond is Avocado

 


Avocado`s

Waarom is Avocado gezond?
Het eten van groente en fruit, waaronder avocado, verkleint de kans op hartziekten en beroerte.
Daarnaast is er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker.
Dit effect geldt voor alle groente en niet specifiek voor avocado.

Is avocado fruit of groente?

Avocado is een vruchtgroente.

Hij wordt bij de groente ingedeeld omdat hij meestal als groente wordt gegeten.
Hij telt dus mee voor de richtlijn van 250 gram groente per dag.
Avocado staat in de Schijf van Vijf.

Er zitten in een 1 stuk (180 gram) Avocado

Energie................358 calorien
Vet........................35.1 gram....
Waarvan onverzadigd...............4 gram
Koolhydraten................3.2 gram
Waarvan suikers........3.2 gram
Vezels............7.7 gram
Eiwit.........3.4 gram
Zout......0.01 gram



Vet in Avocado

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet.
Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur.
Oliezuur is een onverzadigd vet.
Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed.
Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten.
Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

Doordat de avocado veel vet bevat, levert het veel calorieën.
Eén avocado levert zo’n 360 kcal en bevat 35 gram vet.
In plaats van een hele avocado ineens op te eten, kun je ook een halve of een kwart avocado gebruiken en de rest bewaren.
Tip:

Als je de avocado in kleine blokjes snijdt of er guacamole van maakt, kun je het invriezen.
Voeg wat citroensap toe tegen het verkleuren.
Het is maximaal 8 maanden houdbaar.

Beschermt tegen ziektes:

De vezels in avocado houden je spijsverteringskanaal in een goede conditie.

Je weerstand komt voor het grootste deel uit je spijsverteringskanaal, aangezien virussen en bacteriën daar worden bestreden (en voedingsstoffen daar worden opgenomen).

Volgens de University of Kentucky heb je door het eten van avocado minder kans op diabetes, obesitas, een hoge bloeddruk, een beroerte en verschillende hartziektes

Verlaagt je eetlust:

Het mooie aan avocado’s is dat ze langzaam worden opgenomen.
Hierdoor blijft je maaginhoud lang vol en rijp je niet snel naar chips of suikerrijke snacks.

Wees niet bang voor de calorieën in avocado.
Deze calorieën gaan samen met een hoop voedingsstoffen die je fitter en sterker laten voelen.

Goed voor de darmen:

Avocado’s bevatten veel vezels.

Volgens de stichting Darmgezondheid Nederland eten 9 van de 10 Nederlanders te weinig vezels.
Zonde, want zeker kunnen helpen bij een hoop dingen zoals:

Het risico op hartziektes verlagen
De weerstand tegen ziektes verhogen
De bloedsuikerspiegel stabiliseren
Goede darmbacteriën voeden
Bevorderen van de stoelgang
Helpt om een gezond gewicht te krijgen en te behouden
Deze indrukwekkende lijst met voordelen is slechts een deel van alle voordelen. Voor nu is het belangrijk om te onthouden dat vezels (uit bijvoorbeeld avocado) ontzettend veel kunnen doen voor jouw gezondheid.

Kun je Avocado`s invriezen....

Invriezen van Avocado`s

Avocado's invriezen is een goed idee als je een grote hoeveelheid avocado's langer wilt bewaren en niet per se voor de salade wilt gebruiken. 
Het proces van verwerken is erg simpel en het gemak dat je er van hebt, is het klusje zeker waard!

Je hebt nodig.....

Avocado's
1/2 citroen uitgeperst
1 grote ziploc zak
siliconen ijsblokjesvorm




Begin door de avocado's te halveren en de pit te verwijderen.



Doe het vruchtvlees in een blender of gebruik een staafmixer. 
Je kunt ze ook met een vork prakken, dan is het resultaat grover.
Voeg het citroensap toe en pureer de avocado's tot ze de gewenste consistentie hebben.



Verdeel de puree met een eetlepel in siliconen vormpjes en strijk glad.
Plaats de trays in de vriezer en laat een uur met rust.
Na dat uur haal je de avocado pucks er uit en doe je ze in de ziplock zak. 



Dit leg je in de vriezer tot wanneer je avocado nodig hebt.

A.H heeft ook blokjes avocado ingevroren te koop
Heel handig om in salades te verwerken 





Bron: Voedings Centrum
Bron: Puur Natuur
Internet en ik......



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten