Hot Avocado Soep met Kip en Rijst
Een heel verrassend soepje.....
Lekker en gezond,
Als de avocado bij de bouillon gaat mag de soep niet meer koken
Wel warm houden (op een plaatje)
1 theelepel extra virgin olijf olie
1 ui (gesnipperd)
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1 theelepel komijn zaadjes
1/2 theelepel rode chili vlokken (fijn gestampt)
1 & 1/2 liter kippenbouillon
3 avocado (medium)
1375 ml rijst ( long grain gekookt)
1250 ml gekookte kippenborst (zonder been en vel )
1/2 cup verse koriander (fijn gehakt
1 limoen (in kwarten)
6 eetlepels zure room
Koriander voor garnering (vers en fijn gehakt)
Bereiden:
Maak de olie heet in een soep pan
Voeg de uien, knoflook, komijn en de chili toe
Bak de uien zachtjes aan, roer veel
Voeg lepeltje water toe als het zich vast zet aan de bodem van de pan
Voeg de kippenbouillon toe als de uien zacht zijn en laat 10 minuten pruttelen
Maak intussen de avocado`s schoon, hak de avocado in stukjes
Doe in het bouillonmengsel en laat nog 3 minuten pruttelen
Pureer de soep met blender of staafmixer tot een romig geheel
Breng op smaak indien nodig met zout en peper
Voeg de gekookte rijst, kip en koriander toe
Laat de soep niet meer koken (dan word ze bitter) maar laat het een paar minuten nog op het vuur staan tot alles heet is...
Doe de soep in soepkommen en schep er een schep zure room over
Strooi er nog wat fijn gesneden koriander over
Geen de limoen partjes er apart bij.
0 reacties:
Een reactie posten