Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kruisbessenijs

.


Een tijdje terug kreeg een email van Okke
Ik had er al over vertelt
Okke is net ze dol op kruisbessen als ik.
Hij heeft er een hele site van gemaakt
Hij vroeg om recepten....
Het leuke was dat hij er een soort wedstrijdje van maakte
De eerste 10 inzendingen kregen een pot kruisbessenjam
En natuurlijk heb ik meegedaan.....
Het recept kruisbessen/mascarpone ijs staat op zijn site
Breng een bezoekje aan Okke`s site
Zeker de moeite waard,want niet alleen kruisbessen hebben zijn belangstelling maar ook vijgen,de kweepeer en snijbiet.

Kruisbessenijs
Ingredienten
Ingrediƫnten
500 gram kruisbessen
50 gram suiker
250 gram mascarpone
150 gram poedersuiker
2,5 dl room of volle melk
1 zakje vanille suiker

Doe de kruisbessen in een pan met de suiker en een 1/4 kopje water.
Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
Kijk of de suiker goed is opgelost.
Doe de vruchten in een zeef en pureer ze.
Proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suiker bij).
Zet even opzij.

Doe in een kom de mascarpone en prak het met een vork fijn.
Klop er nu vanille suiker en de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop de slagroom lobbig en doe bij het mascarpone mengsel.
Let erop dat er geen klontjes mascarpone meer in het mengsel zitten.
Doe het gladde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de machine.

Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel in een diepvries doos en klop ieder half uur door.
Is het ijs bijna dik genoeg, voeg dan de kruisbessenpuree erbij.
Er moet een marmer effect ontstaan bij het mengsel in de diepvries doos.
Schep de kruisbessenmoes erdoor heen en zet terug in de vriezer tot gebruik.
Eet smakelijk!

Tips:
Serveer in mooie glazen met toefje slagroom erop en steek er een mintblaadje in.
Maak dit gerecht ook eens met een andere kleur kruisbessen.
Het gerecht ziet er dan weer compleet anders uit.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten