.
We wonen hier aan de rand van het fruitgebied
En op het moment staan er weer langs de weg kraampjes bij telers
Aardbeien en kersen en bessen volop
Ik verheug me dan op het plezier om weer allerlei jammetjes en chutney`s te maken
Maar met z`n 2tjes gebruik je geen pottenvol jam natuurlijk
En je wil ook wel eens een ander smaakje.....
Bij Prudence Pennywise kwam ik dit recept tegen
Rabarber/Aardbeienjam
Heel makkelijk te maken en verbazend lekker
Ik ben niet zo op rabarber, maar m`n man wel
Dus ik dacht laat ik deze jam eens proberen
En het is echt waar wat Pru schreef
Het is super lekker en is ook lekker in yoghurt,op ijs en vla of pudding
Dus wat let jullie om het ook te proberen.
Op de foto hierboven zien jullie mijn brouwsel
Have fun........
Rabarber Aardbeienjam
Ingredienten:
3 kopjes suiker
5 kopjes schonngemaakte en gesneden rabarber
1 pakje gelatine pudding (aardbeien)
Doe de suiker en de rabarber in een grote kom
Roer de suiker erdoor en dek af met huishoudfolie
Laat de hele nacht staan
Volgende dag de rabarber met het suiker in een pan doen
Breng aan de kook en laat het voor 10 a 12 minuten koken
Doe de gelatine pudding erbij en roer goed door
Schep de jam in goed schoon gemaakte potjes en draai de deksel erop
Laat koud worden
Lekker op brood en op griekse yoghurt
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Rabarber-Aardbeienjam
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Inmaak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
-
Citroentaart van Jeroen Gister heb ik weer met plezier naar Jeroen gekeken Hij maakte citroentaart Nu ben ik gek op citroenen en...
-
Gehaktballen a la Jonny Boer Ingrediƫnten *500 gram rundergehakt (magere varkensgehakt mag ook) 2 eetlepels ketjap manis ...
0 reacties:
Een reactie posten