Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Knoflook Puree


Knoflook puree

Toen ik het recept van knoflooktaart had gepost hoorde ik van alle kanten.....
 zoveel knoflook erin?
Ja er gaan heel wat teentjes knoflook in die taart
Maar hij is echt heerlijk...
De geur valt reuze mee en zo zacht van smaak.
Net als deze puree
Door het roosteren is de rauwe smaak totaal verdwenen
Ik heb de kip ermee ingesmeerd zoals in het oorspronkelijke recept van Tricia
Echt yummie....Dit moet je echt eens proberen
En als smeerseltje op een stokbrood ook helemaal niet gek
Glaasje van het een of ander erbij......


Ingredienten:
4-5 bollen knoflook
1/4 cup vers citroensap
3/4 - 1 cup Olijf olie
1 theelepel zout en extra voor smaak
1/2 theelepel peper en extra voor smaak
1 eetlepel provencaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal de losse schillen van de knoflookbol
Snij de bovenkant van de knoflook bollen
Leg de bollen met de snijkant naar boven in een ondiepe ovenschaal
De kleine bovenkantjes uit de afgesneden bollen in de schaal leggen in de olie


Giet de olie over de knoflook in de schaal (ca 3/4 a 1 cup)
Besprenkel de knoflook met zout, peper en de provencaalse kruiden


Dek af met aluminium folie
Plaats de schaal in de hete oven (30 a 45 minuten)
Haal halverwege de kleine stukjes knoflook uit de schaal met een schuimspaan
Ze verbranden anders en dan smaakt de knoflook erg bitter
Als de knoflook zacht en half doorzichtig is uit de oven halen en af laten koelen in de schaal



Is de knoflook afgekoeld dan kan de pulp eruit gehaald worden
Schraap het met een mesje uit de schil
Doe de knoflook pulp in een keukenmachine
Giet de olie uit de schaal en de citroensap erbij
Breng op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden


Maal alles in de keukenmachine tot een puree
Je kunt voor dikkere puree minder olie erbij doen

Lekker om kip mee in te wrijven en in de oven te bakken
Of smeer op stokbrood

yummieeeee

Bron:Every Nothing Wonderful



Ingredienten

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Janine zei

Ik kan me er niks bij voorstellen maar geloof je op het woord. Zo nu even verder snuffelen naar je vegetarische recepten ;)) doeg meid.

Populaire berichten