Knoflook puree
Toen ik het recept van knoflooktaart had gepost hoorde ik van alle kanten.....
zoveel knoflook erin?
Ja er gaan heel wat teentjes knoflook in die taart
Maar hij is echt heerlijk...
De geur valt reuze mee en zo zacht van smaak.
Net als deze puree
Door het roosteren is de rauwe smaak totaal verdwenen
Ik heb de kip ermee ingesmeerd zoals in het oorspronkelijke recept van Tricia
Echt yummie....Dit moet je echt eens proberen
En als smeerseltje op een stokbrood ook helemaal niet gek
Glaasje van het een of ander erbij......
Ingredienten:
4-5 bollen knoflook
1/4 cup vers citroensap
3/4 - 1 cup Olijf olie
1 theelepel zout en extra voor smaak
1/2 theelepel peper en extra voor smaak
1 eetlepel provencaalse kruiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal de losse schillen van de knoflookbol
Snij de bovenkant van de knoflook bollen
Leg de bollen met de snijkant naar boven in een ondiepe ovenschaal
De kleine bovenkantjes uit de afgesneden bollen in de schaal leggen in de olie
Giet de olie over de knoflook in de schaal (ca 3/4 a 1 cup)
Besprenkel de knoflook met zout, peper en de provencaalse kruiden
Dek af met aluminium folie
Plaats de schaal in de hete oven (30 a 45 minuten)
Haal halverwege de kleine stukjes knoflook uit de schaal met een schuimspaan
Ze verbranden anders en dan smaakt de knoflook erg bitter
Als de knoflook zacht en half doorzichtig is uit de oven halen en af laten koelen in de schaal
Is de knoflook afgekoeld dan kan de pulp eruit gehaald worden
Schraap het met een mesje uit de schil
Doe de knoflook pulp in een keukenmachine
Giet de olie uit de schaal en de citroensap erbij
Breng op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden
Maal alles in de keukenmachine tot een puree
Je kunt voor dikkere puree minder olie erbij doen
Lekker om kip mee in te wrijven en in de oven te bakken
Of smeer op stokbrood
yummieeeee
1 reacties:
Ik kan me er niks bij voorstellen maar geloof je op het woord. Zo nu even verder snuffelen naar je vegetarische recepten ;)) doeg meid.
Een reactie posten