.
Op zoek naar een lekker perziken dessert kwam ik op Kevin`s Closet Cooking blog terecht.
Hij heeft weer lekkere dingen erbij gezet
En tot mijn plezier ook een crumble met perziken
Gister uit geprobeerd
Heerlijk....( ook door de amaretto Natuurlijk)
Dus vlug vertaald....zo kunnen jullie ook genieten
Perzik-Amaretti Crumble
Ingredienten
2 pond rijpe perziken (velletje eraf,pit eruit en in stukjes
1/4 kop amaretto (likeur)
1 dessertlepel maizena
2/3 kop bloem
2/3 kop amaretti koekjes (verkruimeld)
1/4 kop amandelen (in schijfjes)
2/3 kop bruine suiker
1/3 kop gesmolten boter
Bereiding:
Vermeng de perziken met de maizena en de amaretto en doe in een ovenvaste schaal
Mix de bloem met de bruine suiker,amandelen,de amaretti koekkruimels en de gesmolten boter
Doe dit mengsel over de perziken
Zet in voorverwarmde oven (160 graden)
Bak tot de bovenkant goudbruin is en beetje wobbelig(30 - 45 minuten)
TIP: Lekker met vanille of yoghurt ijs
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Perzik-Amaretti Crumble
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
-
Citroentaart van Jeroen Gister heb ik weer met plezier naar Jeroen gekeken Hij maakte citroentaart Nu ben ik gek op citroenen en...
-
Gehaktballen a la Jonny Boer Ingrediƫnten *500 gram rundergehakt (magere varkensgehakt mag ook) 2 eetlepels ketjap manis ...
2 reacties:
Mmmmmmm.....ik hou het fffff bij enkel lezen en opslaan;-)
De vakantie kilotjes uit La Douche France moeten er eerst af.......en dan nog wat er daarvoor al teveel aan zat!!!!
Maar ik geniet enkel al bij het kijken!!!
Liefs,
Ger
Hoi Jeanne,
Dus jij hebt het al gemaakt en geproefd??
Lijkt me lekker!
Groetjes Thea
Een reactie posten