Irish Coffeetaart...
Deze taart heb ik zo vaak gemaakt
Een no nonsens taart zonder oven te maken
Het recept heb ik enige jaren terug van Marianne (van Smulweb) overgenomen
Zij had het ook weer van iemand
Dus waar het oorspronkelijke recept vandaan komt weet ik niet.
Maar 1 ding weet ik wel
Je eet je vingers erbij op........
Een aanrader.
Ingredienten:
1 pakje cafe noir
100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine
1 dl sterke koffie
100 gram suiker
3 eetlepels whisky
1/2 l slagroom
200 gram MonChou
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.
Bereiden:
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm).
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.
Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop 1 en 1/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig.
Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden.
Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm.
Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
2 reacties:
ohhh daar zal mijn ventje gek op zijn, dus ff overschriven ☺
Hallo Jeanne, Ik heb de taart gemaakt, geproefd......en vind hem heerlijk!!!!!!! Mannetje is er ook voor gevallen! Ik maak hem zeker vaker. Bedankt, voor dit heerlijke recept!
Groetjes van Marga
http://hakenmetmarga.blogspot.nl/
Een reactie posten