Pittige Cajun Kip Quinoa
Ingredienten:
4 kippenborsten zonder vel(in hapklare blokjes)
1 eetlepel Cajunkruiden
100 gram quinoa
600 ml hete kippenbouillon
100 gram gedroogde abrikozen (in plakjes)
125 gram puylinzen
1 eetlepel olijfolie
2 rode uien (in partjes gesneden)
1 bosje lenteui (in ringetjes)
1 bosje koriander (fijn gehakt)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Kruid de kip met de cajun kruiden.
Leg de kipblokjes in een laag in een ovenschaal en bak ze voor 20 minuten tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de quinoa in de kippenbouillon ca 15 minuten tot ze zacht is.
Voeg de abrikozen en de linzen de laatste 5 minuten toe.
Laat uitlekken en doe in een kom
Voeg de kipblokjes toe en hussel alles door
Terwijl de quinoa kookt de olie in een koekenpan heet laten worden
Bak hierin de ui ca 10 a 15 minuten (ze moet zacht zijn)
Doe dit met de koriander in de kom met quinoa en linzen
Schep alles goed door en breng op smaak met cajunkruiden (indien nodig) en peper en zout.
Meng alles goed door.
1 reacties:
Paas taart met frambozen en vanille crème was verrukkelijk. Hij kleurde ook heel mooi bij mijn nieuwe table tops
Een reactie posten