Romige IJskoffie
Een koffieleut ben ik niet
Geef mij maar koppie thee...
Maar deze koffie is wel heel erg lekker
Helemaal met dit weer wat we nu hebben
Half tien in de morgen en het is al 18 graden
Dat beloofd nog wat....
Ingredienten
750 ml koffie afgekoeld tot kamertemperatuur 125 ml melk
ijsblokjes
125 ml slagroom
50 g suiker (meer of minder naar eigen smaak)
1 zakje vanille suiker
2 el creme de cacao (chocoladelikeur)
Bereiden:
Meng alles behalve de slagroom in een kan, goed roeren tot suiker is opgelost, dan in koelkast plaatsen.
Verdeel ijsblokjes over 4 koppen of glazen. Schenk de koude koffie over de ijsblokjes.
Klop de slagroom half stijf.
Geef een flinke schep slagroom op de koffie evt. met wat cacaopoeder als garnering.
TIP:
Gebruik je geen chocoladelikeur smelt dan als je koffie zet 30 gram chocolade in de hete koffie
Voor Bailey`s ijskoffie verander je de chocoladelikeur in een borrelglaasje Baileys Zonder slagroom erop is de ijskoffie ook heel lekker.
0 reacties:
Een reactie posten