Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Zelf gemaakte Boursin


Zelfgemaakte Boursin

Dit receptje kwam ik tegen op het blog van Nicole
En het makkelijke van dit recept is dat je het kaasje helemaal kan kruiden naar eigen inzicht
Ik maak nog wel eens gevulde kipfilet en gebruik dan ham en Boursin voor de vulling...
Denk dat dit "kaasje" er prima voor gebruikt kan worden
Maar ook lekker fris op toast of crackers
Of klop eens een eetlepel door je dressing voor de sla......




Ingredienten:

227 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 knoflookteen (fijn gemaakt)
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde basilicum
1/4 theelepel gedroogde dille
1 eetlepel verse platte peterselie
zout & peper

Bereiden:

Mix in een kom de cream cheese en de boter
Voeg de knoflook en alle kruiden toe
Mix alles goed door
Voeg zout en peper naar smaak toe
Doe het mengsel in een schaaltje of doos
Dek goed af en laat enige uren in de koelkast staan
Alle smaken trekken nu goed door
Serveer de "boursin" op kamertemperatuur met toast, crackers of baquette
Of gebruik het in een ander recept



Bron: The Galley Gourmet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Ger zei

Hoi Jeanne,

Tja.....ik ben uit het tijdperk toen het grote mode werd in Nederland om niet meer de blokjes kaas met zilveruitje aan prikker vooraf te maken....maar een plankje op tafel te zetten zodat iedere gast zelf zijn keuze kon maken tussen allerlei smeerseltjes en stokbrood....en daarbij mocht de Boursin niet ontbreken net zo min als de Gourmandise kirsch...

Kan me nog herinneren dat ik mijn eerste toastje at met de toen klassieke Boursin Ail & Fine Herbes....en proefde...en nog eens proefde.....en me afvroeg....vind ik dit nou wel lekker of niet.
Qua smaak waren mijn smaakpapillen nog niet veel gewend en zeker niet als het om knoflook ging.
Ik heb het leren eten.....en al snel was ik verliefd op dat zachte ronde kaasje in haar geplooide zilverpapierje en herkenbaar kartonnen doosje.
Op elke verjaardag en gezellige avondjes kwamen hoe langer hoe meer de plankjes op tafel....dus ook de Boursin.
En overal waar TE voorstaat is op den duur zó gewoontjes of het gaat je tegenstaan....en mijn liefde met Boursin doofde uit,omdat ik mijn grenzen ging verleggen wat eten en smaken betreft.
En dat het bij vele van ons in de loop der jaren grenzeloos geworden is wat eten en drinken betreft hoef ik jou vast niet te vertellen;-)

Goh....wat voor herinneringen uit de oude doos dit receptje toch naar boven kan brengen, maar een ding weet ik zeker.....ik ga ook zo'n potje van dit smakelijk uitziende kaas/kruiden smeerseltje maken.

Lieve groeten!!
Ger

Populaire berichten