Cupcakes Appel Kaneel
Op deze cupcakes is iedereen gek.
Lekker fris en kruidig door de appel/kaneel vulling
Lekker fris en kruidig door de appel/kaneel vulling
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter (kamertemperatuur0
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren (kamertemperatuur)
1 appel ( zurig ), gesneden in kleine blokjes
2 theelepels kaneel
Topping:
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter(kamertemperatuur)
2 eetlepels heet water
4 theelepels kaneel poeder
1 theelepel vanille extract
250 gram zachte boter(kamertemperatuur)
2 eetlepels heet water
4 theelepels kaneel poeder
1 theelepel vanille extract
Bereiden
Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe.
Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes.
Je kunt de topping naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof.
Je kunt de topping naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof.
1 reacties:
Mmmmmmmmmmm....die lijken me erg lekker!!
Hoe is het bij jullie? Ook een lekker voorjaarszonnetje??
Geniet ervan!
Groetjes Thea♥
Een reactie posten