Rum Rozijnen Tiramisu
Ingredienten:
1/2 cup donkere rum en 2 eetlepels
6 extra- grote ei dooiers (kamertemperatuur)
1/2 cup suiker
500 gram mascarpone cheese
3/4 cup vers sinaasappelsap (2 sinaasappels)
1 1/2 theelepel vanille extract
zaadjes van 1 vanillestokje
24 to 30 lange vingers
Geraspte chocolade
Bereiden:
Doe de rozijnen met 2 eetlepels rum in een kom
Bedek het met huishoudfolieEn zet in de magnetron voor 1 minuut op vol vermogen
Haal de huishoudfolie eraf en zet even opzij om af te koelen
Mix de eidooiers met de suiker op hoge snelheid met de mixer
Klop het mengsel tot het dikker is geworden en lichtgeel van kleur isZet de snelheid lager en voeg de mascarpone toe
Klop tot het een mooie zachte massa is geworden
Voeg de sinaasappelsap,vanille extract,1/2 cup rum en de vanille zaadjes toe
Roer door tot alles vermengd is
Doe de overgebleven sinaasappelsap in een kom
Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze in een ovenschaalBreek de vingers om openingen op te vullen
strooi de helft van de rozijnen erover
Bedek het met de helft van het mascarpone mengsel
Herhaal deze 3 lagen nog eens
Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel
Bedek met huidshoudfolie en zet in de koeling voor minstens 6 uur
Een hele nacht is nog beter
Voor het serveren met chocolade schaafsel bestrooien
2 reacties:
Heb een tijdje geleden de normale tiramisu gemaakt maar deze versie lijkt me ook heerlijk om te maken.
Hoi Jeanne,
Ik heb je blog net ontdekt, wat is hij leuk!
Er staan heel leuke recepten op... mij kom je hier nog wel tegen!
Groetjes
Marian
Een reactie posten