Perzik Limonade
Veel drinken is goed....water is altijd het beste
Maar je wil ook wel eens wat anders
Dan is deze perziklimonade een schot in de roos
Lekker fris en je kan het zo zoet maken als je zelf wilt
Ingredienten:
4 cups water
2 cups perzik (van pit ontdaan en in stukjes)
3/4 cup suiker
1 cup vers citroensap
ijsblokjes voor in het glas
1 perzik in partjes
2 cups perzik (van pit ontdaan en in stukjes)
3/4 cup suiker
1 cup vers citroensap
ijsblokjes voor in het glas
1 perzik in partjes
Bereiden:
Doe water, perziken en suiker in een pan
Roer goed door en zet op het vuur (halfhoog)
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
Laat nog 3 a 4 minuten sudderen
Haal van het vuur en giet het mengsel in de blender
Roer goed door en zet op het vuur (halfhoog)
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
Laat nog 3 a 4 minuten sudderen
Haal van het vuur en giet het mengsel in de blender
Verwijder de kleine dop op de blender (zo kan de stoom ontsnappen)
Doe nu de deksel op de blender met de kleine opening open
Leg een theedoek over de kleine opening
en hou je hand erop
Zet de blender aan en laat draaien tot het mengsel goed is vermengd
Neem de zeef en leg er een stuk kaasdoek of schone theedoek in
Giet de perzikpuree door een zeef en laat het sap eruit lekken
Zet het perzik sap voor minstens 3 uur in de koelkast
Voor het serveren de citroensap toevoegen
Vul een glas voor de helft met ijsblokjes
Giet de perziklimonade erover
Garneer met perzikpartje
Bron: My Recipes
Foto: Tracey`s Culinairy Adventures
1 reacties:
Super verfrissend en gewoon heerlijk!
Een favoriet thuis.
Een reactie posten