Rode Kool Salade met Aziatische Dressing
Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt.
Hier tenminste....
Het worden meer salade`s en broodjes....
Gister had ik coleslaw gemaakt en ik vond later deze variant bij Season with Spice
Een heerlijk blog met recepten....
waar vooral kruiden en specerijen centraal staan
1/2 rode kool (fijn gesneden)
1 komkommer( in lengte gehalveerd, ontdaan van zaadjes en in plakjes gesneden)1 winter wortel (geraspt)
1 ui (fijn gesnipperd)
1 bosje koriander (fijn gehakt)
2 a 3 eetlepels sesamzaadjes (geroosterd)
verse zwarte peper
voor de Dressing:
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
2 theelepels honing
1 eetlepel verse gember (fijn geraspt)
1 eetlepel citroensap
Bereiden:
Doe de rode kool, komkommer, wortel en de ui in een schaal
Mix de ingredienten voor de dressing door elkaarDoe bij het koolmengsel en hussel even goed door
Laat 10 a 15 minuten staan
Voor het serveren de koriander toevoegen en even doorhusselen
Strooi de sesamzaadjes erover en verse peper
Bron: Season with Spice
1 reacties:
Vandaag gemaakt met Aziatische gesmoorde rundershortribs uit de slowcooker en huisgemaakte bao-buns . Salade en vlees in het broodje en smullen maar
Een reactie posten