Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kastanje Champignon Soep


KASTANJE CHAMPIGNON SOEP

Soep....daar kun je me voor roepen
En lekker nu het kouder word
Deze herfstige soep is heel apart door de tamme  kastanjes

Ingredienten:

1 pond verse kastanjes
200 gram champignons 
100 gram shiitake paddestoelen 
2 eetlepels ongezouten boter
1 eetlepel extra virgin olijfolie
Zout & Peper
1 klein uitje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gehalveerd)
takjes verse tijm
6 cups kippenbouillon
2 cups water
1/2 cup room

Bereiden:

Pof de kastanjes en verwijder de dop.
(klik HIER voor uitleg van het pellen van tamme kastanjes)
Hak de champignons en houd 2 paddestoelen apart van elke soort.
Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie in een pan
Doe de gehakte paddestoelen erbij
Zout en peper toevoegen
Laat de paddestoelen even bakken tot ze bruin word, af en toe roeren (5 minuten)
Voeg uien, knoflook en tijm toe
Bak dit tot de uien glazig worden (8 minuten)
Voeg de kastanjes toe (hou 4 kastanjes apart)
Kook dit ca 5 minuten
Voeg de bouillon en water toe en laat aan de kook komen
Zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen
Doe de soep in een blender (kleine opening open en theedoek erover)
En draai tot de soep een iets dikke zachte vloeistof (ca 1 minuut)
Giet door een zeef en doe weer in de pan
Breng op smaak met zout en peper
Laat de soep weer zachtjes heet worden en giet de room erbij
Haal van het vuur
Smelt een lepel boter in een koeken pan
Snij de 4 kastanjes en 4 paddestoeltjes in plakjes
Bak ze even in de boter tot ze bruin zijn (3 a 4 minuten)
Serveer de soep in kommen of een bord
Garneer met de gebakken paddestoeltjes en kastanjes en de tijmblaadjes

Bron: Martha Stewart

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Kat Mortensen zei

This sounds tasty! I just posted a mushroom soup last week, but I don't think I could get my husband to eat chestnuts!

I'll put your link in my sidebar. Thanks for adding mine.

KAT

Jeanne zei

Thanks Kat for adding my bloggie in your sidebar

Populaire berichten