Quinoa Laagjes Salade
Deze salade heeft het helemaal....
Ziet er mooi uit,
Vol smaak en gezond.....
Wil je er een vegetarische versie van maken?
Laat de kip dan weg en neem kleine blokjes (geiten)kaas
En enige noten (walnoot of pecan)
Ingredienten:
1 cup quinoa (kleur maakt niet uit)
3 wortelen (geraspt)
1 rode ui (gesnipperd)
4 gegrilde kippenborsten (in blokjes)
1 grote kokmommer (zaadjes eruit en in blokjes
2 gele paprika`s (fijn gehakt)
1 doosje kerstomaatjes (gehalveerd)
1/4 cup gehakte munt
1/4 cup gehakte peterselie
4 cups rucola
Tahini Dressing:
1/4 cup tahini pasta
1/4 cup appelcider azijn
sap van 1 citroen
1/2 cup extra virgin olijfolie
1 eetlepel mint (fijn gehakt)
1 knoflook teentje (uit de pers)
1/2 theelepel komijn
snufje cayennepeper
zout en peper uit de molen
Bereiden:
Spoel de quinoa en giet er 2 cups kokend water op.
Zet het vuur lager
Doe deksel op de pan en laat sudderen tot de quinoa zacht is (15 minuten)
Doe het vuur uit en laat 5 minuten staan met deksel erop.
Maak de quinoa los met een vork
Spreid de quinoa uit op een bakblik om af te koelen.
In een glazen slakom de laagjes maken door de ingredienten te "stapelen" in de kom.
Begin met de quinoa, worteltjes, ui, kip, komkommer, paprika, tomaten, kruiden en rucola
Druppel een beetje van de dressing erover en geef de rest in kommetje erbij
Zet de schaal op tafel en schep aan tafel alles door elkaar
Zet de dressing op tafel
Tahini Dressing:
Doe de tahinipasta in een kom
Klop de azijn en citroensap erdoor
Voeg de olijfolie toe en klop goed door
Voeg de kruiderij toe en breng op smaak met zout en peper.
1 reacties:
Lekkere salade, maar die tahin saus had voor mij niet gehoeven..
Een reactie posten