Caramelsaus
Lekker op Yoghurt..IJs...Pudding...Pannenkoeken.
Deze saus kan je in de koelkast 14 dagen bewaren......
Als het zolang blijft staan.....
Ingredienten:
2 cups suiker
180 gram boter (ongezouten)
1 cup slagroom
Bereiden:
Doe de suiker in een pan met dikke bodem en zet op halfhoog vuur
Als de randen van de suiker gaat smelteneven roeren met een hittebestendige rubber spatel
Roer af en toe om tot alle suiker is gesmolten
Zet het vuur lager met roeren zodat de caramel niet verbrand
Als de suiker gesmolten is de boter voorzichtig toevoegen
(PAS OP: het sputtert en is kokend het)
Roer ca 2 minuten tot de boter volledig is opgenomen
Voeg de room toe onder voortdurend roeren (het kan nog sputteren dus voorzichtig)
Als alles is gemixt de caramelsaus nog een minuut laten koken (roer 1 of 2 x)
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen
Giet de caramelsaus in een grote jampot met deksel (of 2 kleine potjes)
Serveer de caramelsaus koud
Bewaar in de koelkast (ca 14 dagen)
0 reacties:
Een reactie posten