.
Aardappeltjes uit de oven
Ingredients
8-10 bloemige aardappelen (geschild en in kwarten)
3-5 eetlepels olijfolie oil
zee zout
1 knoflook bol(haal de teentjes los maar laat het velletje erom)
1 eetlepel gehakte tijm of rozemarijn (beide mag ook)
Bereiding
Warm de oven voor op 220 graden celsius/gas 7
Breng een pan met water en zout aan de kook
Doe de aardappelen erin en kook ze 10 minuten
Giet ze af en schud ze op (de randen worden zo beetje "opgeruwd")
Plaats een bakblik op een kookplaat en verhit de plaat
Giet er 3 lepels olijfolie over
Is de plaat en de olie heet doe dan de aardappelen erop
Hussel ze door de olie,zodat alle aardappeltjes een laagje olie hebben
Doe er het zeezout over en zet in de oven
Laat ze ca 45 minuten in de oven
Na 15 a 20 minuten de knoflookteentjes bij de aardappelen
Hussel ze door het vet
Zet de oven nu lager 200 graden/gas 6
Laat de aardappels bruinen in de oven
Hussel af en toe de aardappels om
Doe de tijm en of rozemarijn 10 minuten voor het eind van de baktijd over de aardappeltjes
Serveer onmiddelijk heet uit de oven
Knijp de knoflook teentjes uit en eet bij de aardappeltjes
1 dag geleden
2 reacties:
Aardappeltjes ja, die vinden wij wel lekker!!
Maar die rozemarijn er door helaas niet!
Smaken verschillen nu eenmaal.
Groetjes Thea
Hi Thea.
Dat blijf je houden...
Zelfde als koriander.
De een vind het lekker en de ander gruwt ervan
...
Dan gewoon eruit laten maar...
Groetjes en fijne dag nog
Jeanne
Een reactie posten