Zalmburgers met Ramenas saus
Eens in de paar weken eten we hier junk...
Dat is als ik geen puf heb om te koken en hubby zegt doe maar makkelijk
(Ja.....dat gebeurt mij ook wel.)
Maar deze burgers...yummie
Daar ga ik graag voor de keuken in
Ik kwam het recept bij Angela van The Golden Pear tegen
Niet moeilijk om te maken en het zal de visliefhebber zeker aanspreken
Ingredienten:
voor 2 zalmburgers
250 gram graatloze zalmfilet
1 eiwit 50 gram verse broodkruim
1 bosuitje (gesnipperd)
75 gram griekse yoghurt
1 eetlepel mierikswortel (potje)
rucola
2 hamburger broodjes
peper & zout
Hak de zalm in een keukenmachine fijn (geen puree)
Mix de zalm met broodkruim, eiwit, bosuitjeBreng op smaak met peper & zout
Maak er 2 mooie burgers van
Maak een koekenpan heet met klein beetje olijfolie
Bak de 4 a 5 minuten elke kant tot ze gaar zijn
Toast in de tussentijd de burgerbroodjes
(ik snij ze meestal overlangs en doe ze kort in het broodrooster)
Mix de yoghurt met de rammanaspuree en breng op smaak met peper en zout
Leg de zalmburgers op de broodjes
schep er een lepel ramanassaus over en rucola
Doe de andere helft van het broodje erop en serveer direkt
Bron: My Golden Pear
2 reacties:
Hier word ik helemaal blij van! Deze komen volgende week op mijn week-eet-planner! Jummie!
Deze is echt lekker Martine.
En je kunt hier makkelijk zelf het zout bepalen.
Dus voor jou dieet helemaal makkelijk.
Een reactie posten