Weense Souffle
Broodpudding of broodschoteltje lust iedereen wel,
Daar is niks mis mee en goed om het oude brood te verwerken.
Deze Weense Souffle is eigenlijk een sjieke broodpudding en...... lekker.
Met je favoriete jam of marmelade ertussen een yummie dessert.
Bij is het cranberry...laat dat nu goed uitkomen.
Ik heb nog een paar eigengemaakte potten jam staan....
Dus ik kan even vooruit.
Ingrediënten:
1 eetlepel roomboter
10 sneetjes witbrood zonder korst
100 gram cranberrymarmelade/jam,
250 ml glühwein
4 eiwitten
50 gram fijne kristalsuiker
4 eidooiers
40 gram bloem
poedersuiker
Bereiden:
Bak de boterhammen in de boter bruin en leg ze in een ovenschaal.
Besmeer de helft van de boterhammen royaal met de jam en dek af met de overige boterhammen.
Giet vervolgens de glühwein erover en laat even intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf.
Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe.
Roer vervolgens de dooiers erdoor.
Zeef de bloem erboven en roer (niet langer dan noodzakelijk) erdoor.
Schep het mengsel met grote scheppen op de gevulde boterhammen.
Bak de soufflé in ca. 10 à 12 min. bruin en net gaar.
Bestrooi met poedersuiker en serveer warm....
Bron ZTRDG magazine
1 reacties:
Apart, zoiets maak ik nu nooit, neem meestal fruit na!!
Groetjes Thea ♥
Een reactie posten