Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bananen Noten French Toast


Bananen Noten French Toast


Dit gerecht kun je als lunch of als dessert eten
En hou je niet van noten?
Besmeer het brood dan met een dikke laag nutellapasta
Schep daar het bananen/suikermengsel op
Doe verder het zelfde als in het recept staat aangegeven


Ingredienten

1 & 1/2 cup walnoten (gehalveerd)
6 grote eieren
1 & 1/2 cup room
2 theelepels vanille extract
1/2 theelepel kaneelpoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
6 rijpe stevige bananen (in plakjes)
1 & 1/2 cup donkerbruine suiker
12 sneetjes oud brood (brioche, galla of zoiets)
125 gram boter
4 eetlepels plantaardige olie
Maple Syrup (te koop bij Jumbo)

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 graden
Leg de walnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven (ca 10 minuten)
Haal ze eruit en laat afkoelen op een schotel
Als ze zijn afgekoeld, de walnoten even grof hakken
Mix de eieren, room, vanilleextract, nootmuskaat en zout in een kom
In een andere kom de bananenschijfjes, bruine suikeren de geroosterde walnoten door elkaar scheppen
Leg 6 sneetjes brood op het werkblad,
Leg op ieder sneetje brood 1/3 cup van het bananen mengsel
Leg de andere sneetjes brood erop
Druk de boterham voorzichtig samen
Plaats de sandwiches in een ovenschaalin 1 laag (of 2 schalen)
Giet het eimengsel over het brood en laat 10 minuten intrekken
Draai de sandwiches voorzichtig om en laat nog eens 10 minuten intrekken
Zet de temperatuur van de oven op 130 graden celsius
Zet een rek op een vel bakpapier (zet opzij)
Maak de rest van het bananen mengsel op laag vuur heet in een koekenpan,
 tot de suiker is gesmolten en de bananen zacht zijn (ca 3 minuten)
Voeg de boter toe en roer tot alles is vermengd
Bak de 2 van de sandwiches goudbruin in 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie
(2 a 3 minuten per kant)
Leg ze op het rek en zet dit in de oven
Veeg de koekenpan schoon en bak de volgende sandwiches
Als deze goudbruin zijn Ook op het rek leggen en in de oven zetten
Veeg de koekenpan schoon
Bak de volgende sandwiches op dezelfde manier
Hou ze in de oven tot het serveren
Snijd de sandwiches in driehoekjes en plaats ze in een schaal
Giet het bananenmengsel eroverheen
Druppel er wat maple syrup over


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten