Asperge Hollandaise
Ingrediënten
2 pond asperges
4 eieren 1,5 ons beenham
Hollandaise saus
3 eieren, gesplitst
100 ml witte wijn100 gr boter
peper en zout
Bereiden
Kook de asperges zo'n 20 minuten en laat ze uitlekken.
Ondertussen de eieren koken
Snijd de beenham in reepjes
Maak de hollandaise saus
Verwarm de boter.Splits de dooiers van het eiwit.
Voeg de witte wijn bij de dooiers.
Klop het tot een luchtige massa
Verwarm het mengsel au bain marie
De saus moet zo dik worden als slagroom.
Blijven kloppen en doe langzaam de gesmolten boter erbij
Maak af met peper en zout.
Verdeel de asperges over 4 borden
Leg de ham naast de aspergesLeg op ieder bord een gekookt eitje in plakjes gesneden
Giet er wat saus over....
Of serveer de saus in een sauskom
Tip:
Lekker met krieltjes of gebakken aardappelschijfjes.
1 reacties:
hoi Jeanne, hier zal mijn man blij mee zijn, hij vindt asperges heerlijk, en omdat ik ze niet eet, maak ik ze natuurlijk nooit goed, hahaaa. thanks meid, grusse van hiero
Een reactie posten