Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Asperge Hollandaise



Asperge Hollandaise



Ingrediënten

2 pond asperges
4 eieren 
1,5 ons  beenham
Hollandaise saus
3 eieren, gesplitst
 100 ml witte wijn
 100 gr boter
 peper en zout

Bereiden

Schil de asperge en was ze
Kook de asperges zo'n 20 minuten en laat ze uitlekken.
Ondertussen de eieren koken
Snijd de beenham in reepjes
Maak de hollandaise saus
Verwarm de boter.
Splits de dooiers van het eiwit.
Voeg de witte wijn bij de dooiers.
Klop het tot een luchtige massa
Verwarm het mengsel au bain marie
De saus moet zo dik worden als slagroom.
Blijven kloppen en doe langzaam de gesmolten boter erbij
Maak af met peper en zout.
Verdeel de asperges over 4 borden
Leg de ham naast de asperges
Leg op ieder bord een gekookt eitje in plakjes gesneden
Giet er wat saus over....
Of serveer de saus in een sauskom

Tip:
 Lekker met krieltjes of gebakken aardappelschijfjes.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Jeany zei

hoi Jeanne, hier zal mijn man blij mee zijn, hij vindt asperges heerlijk, en omdat ik ze niet eet, maak ik ze natuurlijk nooit goed, hahaaa. thanks meid, grusse van hiero

Populaire berichten