Candied Sinaasappel Schilletjes
Ingredienten:
4 sinaasappels (of de schil van 4 sinaasappels
3 cups suiker1 cup water
Chocolade voor dippen
Bereiden:
Pers de sinaasappels uit
Maak de binnenkant schoon, haal er zoveel mogelijk wit uitSnij de schillen in reepjes
Doe de schilletjes in een pan en bedek ze met water Zet op het vuur en breng aan de kook
Laat 2 minuten koken
Giet de schilletjes af
Doe de schilletjes in ijswater
Laat ze er 2 a 3 minuten in staan
Haal ze eruit
Doe er weer water op en breng weer aan de kook
Herhaal dit 3 a 4 keer
Dit haalt de bitterheid weg uit de schilletjes
Dus sla dit zeker niet over.....
Als de schilletjes goed zijn geblancheerd
De suiker en water samenvoegen in een pan
Breng aan de kook en probeer niet te roeren
Als de suiker is geabsorbeerd het mengsel laten koken tot het 115 graden is
Voeg de schilletjes toe
Zet het vuur laag en laat pruttelen tot het wit van de schilletjes doorzichtig is geworden
Dit duurt ca 30 minuten, maar kan ook 60 minuten duren
Haal de schilletjes uit de siroop
Wentel ze door de suiker als je er geen chocolade op wil doen
En leg ze op een rek om te drogen
Zet het rek boven een bakplaat om de druppels op te vangen
Smelt dan chocolade au bain marie
Doe hier klein klontje boter door voor de glans
Doop hier de schilletjes in en laat ze drogen
Bron: Clockwork Lemon
1 reacties:
super leuk!!!
Een reactie posten