Gebakken Tijgergarnalen
Ingredienten:
500 gram tijgergarnalen
6 teentjes knoflook
1 cm gember (geraspt)
3 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels honing
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sambal
1/2 theel zout
1/2 theelepel groffe peper (liefst zwarte peper van korrels)
2 lente-uitjes
2 eetl olie
6 teentjes knoflook
1 cm gember (geraspt)
3 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels honing
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sambal
1/2 theel zout
1/2 theelepel groffe peper (liefst zwarte peper van korrels)
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Bereiding:
Rasp de gember en snijd de knoflook fijn
Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Meng de ketjap, de honing en de sambal samen met de helft van de knoflook en de djahe.
Voeg dan de garnalen toe en laat deze tenminste 2 uur marineren
(langer is lekkerder)
Verhit in de wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember
Voeg dan de oestersaus toe samen met de garnalen, de marinade en de lente-uitjes en bak de garnalen gaar.
Meng dan het zout en de peper erdoor en serveer deze heerlijke lekkernij.
Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Meng de ketjap, de honing en de sambal samen met de helft van de knoflook en de djahe.
Voeg dan de garnalen toe en laat deze tenminste 2 uur marineren
(langer is lekkerder)
Verhit in de wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember
Voeg dan de oestersaus toe samen met de garnalen, de marinade en de lente-uitjes en bak de garnalen gaar.
Meng dan het zout en de peper erdoor en serveer deze heerlijke lekkernij.
Bron: Roy`s Recepten
2 reacties:
hee Jeanne, dit is weer helemaal in mijn straatje, lekker joh!! Lieve groeten van mie, Janine
wat ziet dit er heerlijk uit Jeanne.
Ik krijg trek.
De ingredienten zet ik op mijn boodschappenlijstje.
Een reactie posten