Rode Poon met Citroen en Rozemarijn
Men moet vaker vis eten: twee keer per week, waarvan één keer een vettere vissoort.
Dat adviseert de Gezondheidsraad al jaren.
Vis levert namelijk veel waardevolle voedingstoffen: eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines en mineralen.
Vis - en vooral vette vis, zoals makreel, haring, zalm, sardines en paling - is rijk aan omega 3.
Dit beschermt ons tegen hart- en vaatziekten en is ook nog eens erg gunstig voor de ontwikkeling van onze hersenen en ogen.
Vis is gezond!
Tijd om dus weer eens een visreceptje neer te zetten
Want ook ik eet geen 2x per week vis
Mijn hubby is niet gek op vis,dus als ik vis eet....
Neemt hij wat anders
Misschien krijg ik hem met dit recept zover dat hij toch eens vis eet....
Ingredienten:
4 panklare rode ponen (van ca 200 g)
1 citroen
4 takjes rozemarijn
1 grote rode ui in dunne ringen
4 tomaten in plakjes
2 el (basilicum-)olie
zout en peper
1 citroen
4 takjes rozemarijn
1 grote rode ui in dunne ringen
4 tomaten in plakjes
2 el (basilicum-)olie
zout en peper
Extra nodig: 4 stukken alufolie van 30 x 30 cm
Bereiden:
Verwarm de oven op 200 gr voor
Spoel de vissen af onder koud water en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout en peper
Boen de citroen en snij hem in dunne plakjes
Spreid de stukken alufolie uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden.
Strooi er wat zout en peper over
Leg de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en de rozemarijn erop, sprenkel de basilicumolie erover
Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht
Laat de vispakketjes in de oven of op de barbecue in 20 minuten gaar worden
Spoel de vissen af onder koud water en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout en peper
Boen de citroen en snij hem in dunne plakjes
Spreid de stukken alufolie uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden.
Strooi er wat zout en peper over
Leg de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en de rozemarijn erop, sprenkel de basilicumolie erover
Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht
Laat de vispakketjes in de oven of op de barbecue in 20 minuten gaar worden
Tips! Deze pakketjes kun je ook op de barbecue leggen. Hou dezelfde bereidingstijd aan.
Basilicum-olie is te koop bij de goedgesorteerde supermarkt
en je vindt het in piepkleine flesjes bij de potjes kruiden.
Basilicum-olie is te koop bij de goedgesorteerde supermarkt
en je vindt het in piepkleine flesjes bij de potjes kruiden.
Bron: Het Nederlands Visbureau
2 reacties:
Hallo Jeanne,
Zou wel moeten ja, maar verder als 1 x per week een zalmmoot op de grill.......
Wel erg lekker.
Normaal gesproken haal ik de schade dan wel in als we op vakantie gaan. Gamba's garnalen enz enz...... Maar we zijn nu naar de Azoren geweest,geen enkele keer vis gehad !!
Het aanbod was zeer beperkt!!
Ga mijn blogs weer langzaam aan oppakken. Het lukt nog niet al te best, helaas. Ik kan maar 2 foto's per logje plaatsen!!!!!! Niet leuk!! Ben er nog niet achter wat ik fout doe. Ik zie bij andere veel meer foto's namelijk.
Fijn weekend,liefs Thea ♥
Ha Thea.
Fijn weer iets van je te horen.
Ik wou al een mailtje sturen.
Fijn meis lekker even weg op vakantie.
Als je ze zit te hannesen met je blog is heeeeel vervelend.
Anders even mailtje naar de helpdesk van blogger sturen.
Groetjes en fijn weekend
Jeanne
Een reactie posten