Pseudo Nicoise met Limoen - Bieslook Dressing
Salade`s....yummie
Dit is toch wel een van mijn favoriete zomerschotels
Salades in alle soorten en smaken
Fris...knapperig en makkelijk te eten
Glaasje erbij en genieten van de zomer
Deze variant van Salade Nicoise kwam ik tegen op het blog van Food 52
En het lijkt me erg lekker met de zalm
Frisse dressing erbij en een stukje stokbrood.....
Zomer mag nu van mij beginnen...
Ingredienten:
750 gram krieltjes (schoongemaakt)
125 gram dunne spercieboontjes1 krop sla (schoongemaakt en gewassen)
1 cup rucola (gewassen)
1 cup waterkers (gewassen)
1 grote rode paprika (schoongemaakt en in jullienne gesneden)
1 komkommer (van zaadlijsten ontdaan en in schijfjes)
2 grote tomaten (ontpit en in partjes)
4 hardgekookte eieren (gehalveerd)
1 knoflookteentje (uit de knijper)
1 avocado (in partjes gesneden en met citroensap bedruppeld)
100 gram gerookte zalm (plakjes in repen gesneden)
Bereiden:
Doe in een pan water en zout en breng aan de kook
Voeg de boontjes toe en kook voor ca. 3 a 4 minutenHaal de boontjes uit het water met schuimpspaan en plons ze in koud water
Spoel ze goed af en laat ze drogen
Doe de aardappeltjes in het kokende water en kook ze net gaar
Giet af en stoom ze droog
Laat afkoelen
Doe in een wijde schaal de sla en schep voor zichtig door elkaar
Verdeel hier de aardappeltjes over
Drapeer de overige groente erover heen
Verdeel hierover de zalm en de eieren
Druppel er de limoen bieslook dressing over
Limoen Bieslook Dressing:
Ingredienten:
2 eetlepels creme fraiche
sap van 1 limoen
rasp van 1 limoen
zeezout & peper
1 theelepel honing
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
5 eetlepels olijfolie
sap van 1 limoen
rasp van 1 limoen
zeezout & peper
1 theelepel honing
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
5 eetlepels olijfolie
Bereiden:
Mix alle ingredienten goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Voeg de bieslook erdoor en klop de dressing nog even goed door
Geef de dressing apart bij de salade
Breng op smaak met peper en zout
Voeg de bieslook erdoor en klop de dressing nog even goed door
Geef de dressing apart bij de salade
Bron: Food 52
Photo by James Ramson
Photo Limoen Dressing : Internet
1 reacties:
Oh maar demijne ook, yammie en die saus helemaal!!!
Een reactie posten