Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Parmezaans Aardappelbrood


Parmesaans Aardappelbrood

Dit brood kwam ik tegen op het blog van The Partial Ingredients
En het lijkt me een  heel erg lekker en smeuig brood
Lijkt me lekker bij uiensoep of italiaanse tomatensoep....

Ingredienten:

1 en 1/2 cup aardappel (gekookt)
2 eetlepels boter (kamertemperatuur)
1 cup melk (kamertemperatuur)
1 eetlepel droge gist
1 eetlepel suiker tbsp sugar
1 theelepel zout
1/2 cup water
4 1/2 cups bloem (voor brood)
Olijf olie
1 cup Parmesaanse kaas (geraspt) 
1 ei (los geslagen + 2 eetlepels water)

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes
Was ze en kook ze gaar in klein pannetje
Doe in grote kom als ze gaar zijn en stamp ze fijn
Roer de boter en de melk er doorheen
Voeg de gist en suiker toe en laat 10 minuten staan
Voeg het zout, water en 3 cups bloem toe
Mix tot een zacht deeg
(voeg desnoods water toe indien nodig)
Voeg de parmezaanse kaas toe
Voeg per keer 1/4 cup van de overige bloem toe
Leg de deegbol op een bebloemd werkblad en Kneed het tot een elastisch geheel (5 a 7 minuten)
Voeg desnoods nog beetje water toe
Smeer de schone kom in met beetje olie
Leg de bol deeg erin
Dek af met huishoudfolie en laat 60 minuten rijzen tot dubbel volume
Kneed nog even kort door
Halveer het deeg in 2 en vorm 2 broden
Leg de broden op een met bakpapier bedekt bakblik wat met bakpapier is bekleed en ingevet met olie
Leg er luchtig een schone theedoek over en laat de broden rijzen (45 minuten)
Plaats de broden in een voorverwarmde oven (180 graden celsius)en bak ze 30 a 40 minuten tot ze goudbruin zijn
Leg ze op een rek om af te koelen.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Iezie zei

Hallo Jeanne,
Dit lijkt me echt een heerlijk recept. Doe hier bij jou echt veel leuke ideëen op voor de high-tea. Die geef ik regelmatig met een goede vriendin van mij. Volgende week weer een, dus ik ga maar weer eens lekker neuzen in je recepten.
Groetjes,
Ini

Jeanne zei

Lekker Ini
Ik moet toch eens jou kant opkomen dan.
Op m`n andere website (Smulpaapje) staat een heel artikel over high tea en recepten speciaal daarvoor.
Misschien vind je daar ook nog wat.
Groetjes en fijn weekend.
Jeanne

Martine zei

Oei oei oei, wat een lekker recept zeg. Wat jammer dat die kaas voor mij te zout is. Eens even rekenen of ik hem toch kan maken als ik het zout weglaat...
Krijg altijd zo'n honger op jouw site :-) Leuk trouwens dat je nu ook op FB bent...

Populaire berichten