Op Lindaraxa`s blog Lindaraxa`s Garden kwam ik dit pompoen recept tegen
En nu je weer pompoenen ziet verschijnen, lijkt dit recept me wel lekker.
En weer eens iets anders dan pompoensoep
Linderaxa vond het prima dat ik haar recept vertaalde bij deze dus:
Bezoek haar blog eens
Er staan veel meer heerlijke recepten
Oranje Pompoen Cake
Ingredienten:
1 en 1/2 cups bloem
1/2 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel zuiveringszout
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel allspice
1 theelepel kaneel
10 eetlepels ongezouten boter (gesmolten)
1/2 cup donker bruine suiker (goed aangedrukt)
1 cup suiker
2 theelepel sinaasappelrasp
3 eieren, lichtjes geklopt
1 cup pompoenpuree
Poedersuiker (optional)
Bereiding
Zet alle ingredienten in de keuken op kamertemperatuur
Vet de cakevorm in
Zet een ovenrek op 1/3 van onder in de oven
Zeef de bloem,bakpoeder,zuiveringszout,zout,gemberpoeder,allspice,nootmuskaat en kaneel in een grote schaal
In een andere schaal gaat de boter,bruine suiker,gewone suiker en de orange rasp
Mix met de mixer op medium (ca 2 minuten)
Doe de eieren en de pompoenpuree erbij
Mix tot alles goed gemengd is (2 a 3 minuten)
Voeg de helft van het meelmengsel toe
(Gebruik een rubberen pannelikker)
"Vouw" dit in het mengsel tot het gemengd is
Doe nu de 2de helft van het meelmengsel
Doe dit mengsel in het cakeblik
Zet het bakblik in de oven en bak tot de cake gaar is (ca 55 minuten)
Prik even in de cake met een sateprikker
Komt hij er droog uit dan is de cake klaar
Haal het blik uit de oven en laat afkoelen voor je het uit de vorm haalt
Bepoeder hem met poedersuiker
2 reacties:
Hallo Jeanne,
Vorige herfst heb ik pompoentaart gemaakt.Smaakte apart, maar om nou te zeggen geweldig lekker, nou nee!!! Mijn man heeft er een stukje van genomen en hoefde toen niet meer!
Dus zal ik me hier maar niet aan wagen.
Heb jij het gemaakt??
Groetjes Thea
Hallo Thea
Ik heb wel eens pompoentaart gemaakt
En het was best lekker
Dus deze leek me ook wel wat(heb hem nog niet gemaakt...maar ga dat zeker doen)
Ik gebruik met pompoen vaak amerikaanse recepten.
Omdat pompoen hier niet zo gebruikt word als daar.
Geroosterd is pompoen ook lekker.
Ik laat het je weten hoe we het vinden als ik dit recept heb gemaakt.
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten