Zoete Chili Saus
Deze saus kent iedereen wel
...Lekker bij loempia`s, oosterse hapjes en zoals wij veel gebruiken
Bij de rijst met wokgroente
Geeft er helemaal een oosters tintje aan
En zelfgemaakte saus kun je zo zoet of heet maken als je zelf wil.Dus probeer het maar eens
Ingredienten:
3 grote rode pepers (fijn gehakt)
3 knoflookteentjes (gepeld) 1/4 cup azijn
1/2 cup suiker
3/4 cup water
2 theelepel zout
1 theelepel maizena
2 Theelepel water
1 eetlepel geraspte gemberwortel
Bereiden:
Pureer de pepers, knoflook, azijn, suiker,water en het zout in een blender tot een fijne puree
Giet het mengsel in een steelpan en breng op medium vuur aan de kookZet het vuur laag en laat 3 minuten pruttelen tot het mengsel iets dikker word
Doe de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water
Roer goed door en giet bij het peper mengsel
Laat het even koken en haal dan van het vuur
Laat afkoelen en bewaar in een pot met deksel in de koelkast tot gebruik
Bron: Internet
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Wij gebruiken vaak sweet chili sauce for chicken van Flowerbrand in glazen fles,
ook Sriracha Thai hot chili sauce / Huy Fong in plastic knijpfles met groene dop en logo van haan, al vind ik die laatste meer van sambal weg hebben.
Ga binnenkort je recept eens uitproberen.
Dankjewel voor het delen.
Fijne avond en lieve groeten,
Ger
Ger ik heb ook de de sweet chili van flowerbrand. We vinden die ook lekker.
Maar deze eigengemaakte is ook prima.
Ik heb het al een paar keer gemaakt.
Op internet vind je veel recepten van chilisaus.
Het voordeel vind ik dat je het naar je eigen smaak kunt aanpassen.
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten