Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rum Rozijnen IJs zonder eieren



Rum Rozijnen IJs zonder Eieren

Ijs maken doe ik ook geregeld sinds ik mijn ijsmachientje heb
Zodra het ijsmengsel is gemaakt doet de machine het werk
Vaak worden rauwe eieren gebruikt in recepten voor ijs
Ik haalde wel gepasteuriseerde eieren bij A.H
Maar die heeft ze niet meer in het assortiment
Dus ik probeer vaker ijs zonder ei toevoeging te maken
Dit recept is ook zonder eieren
Het lijkt bewerkelijk maar dat is het echt niet

Ingredienten:

1 cup rozijnen
1 cup + 1 eetlepel donkere rum
1 eetlepel sinaasappelrasp
3 cups volle melk
2/3 cup suiker
3 eetlepels maizena
snufje zout
1/4 cup slagroom

Bereiden:

Verhit in een steelpannetje de rozijnen,1 cup rum en sinaasappelrasp
laat 2 minuten sudderen
Haal van het vuur en laat koud worden voor een paar uur of laat een nacht in de koelkast staan
Doe in een steelpan 1 cup milk, de suiker,snufje zout en de maizena
Klop alles goed door elkaar
Klop de 2 cups melk erbij
Zet op halfhoog vuur en blijf kloppen tot het gaat koken (5 a 6 minuten)
Zet het vuur lager en blijf roeren (i minuut)
Haal van het vuur af en voeg de slagroom en 1 eetlepel rum
Klop het goed door en doe het mengsel in een schone schaal
Zet de schaal in een ijsbadje om af te koelen (20 minuten)
Roer af en toe door zodat er geen vel gevormd word
(Pasop dat er geen water in komt)
Als het mengsel is afgekoeld bedekken met een stuk huishoudfolie direct op het mengsel
Zet in de koelkast voor 2 a 3 uur of voor een nacht
Doe het mengsel na het "rusten" in de ijsmachine en draai er ijs van
Het mengsel word niet helemaal hard
Laat intussen de rozijnen goed uitlekken
En voeg ze na de 25 minuten bij het mengsel in de machine
Laat nog paar minuten draaien
Doe het ijs in een vriesdoos en zet in de vriezer tot gebruik
Serveer in een mooi glas
Garneer met enkele rumrozijnen en een toef slagroom

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Ria B zei

Heerlijk Jeanne !!
Bij mij staat de machine nu ook te draaien....frozen yoghurt , heerlijk met dit weer ..
Recept...
Halve liter yoghurt
Groot bakje creme fraishe 200 ml
160 gram witte basterdsuiker
Lekker mixen en in de machine doen
Oooo en dan vanavond na de bbq eten aardbeien of ander vers fruit

Groetjes Ria B
Ps ik moet ff rap naar de turkse bakker....yoghurt halen voor je tzarziki

Populaire berichten