Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Sticky Coconut Rolls


Sticky Kokosnoot Rolls

Met kokos heb je niet zoveel recepten
Maar soms kom je er eentje tegen dat je denkt ha dat lijkt me lekker
Dit is zo`n recept
Geraspte kokos kun je bij de supermarkt kopen
Ingredienten:

55 gram suiker 
1/2 theelepel zout
50 gram boter
1 klein ei
300 gram bloem 
1 en 1/2 theelepel instant gist
3/4 cup melk

1/4 cup suiker
1/4 theelepel zout
70 gram boter 
2 theelepel honing
100 gram geraspte kokosnoot 

3/4 cup poedersuiker
2 a 3 theelepels melk

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de suiker,zout en boter in een kom en mix (met deeghaken) alles door elkaar
Doe het ei erbij en blijf doorkloppen tot een zacht mengsel
Voeg de bloem, gist en de melk toe
Mix alles goed door op lage snelheid tot het deeg een bal vormt (10 minuten)
Het deeg moet soepel wezen
(desnoods lepeltje water of bloem toevoegen als het deeg te stijf of te soepel is)
Olie een kom lichtjes in en leg de deegbal erin
rol de bal erover door tot het licht geolied is
Dek de kom af met huishoudfolie die is bestreken met olie
Laat dit op een warme plek rijzen voor ca 2 uur

Spray je werkblad even in met bakspray
Leg de bal deeg erop en rol het uit met de deegrol
Strooi er lichtjes wat bloem over zodat het niet blijft plakken aan de roller
Rol tot een langwerpige lap van 2/3 cm dik
Smeer wat van de glazuur (recept hieronder) over het deeg en strooi er de kokos over
Rol het deeg op (begin bij de lange kant)
Leg de naad naar beneden
Snijd er plakken van ruim 5 cm

Glazuur
Bereiden:

Doe in een kom de suiker, zout en boter
Mix alles door elkaar (2 minuten op hoge snelheid)
Voeg de honing toe
Mix nog een 5 minuten tot een licht en luchtig geheel
Giet de helft van de glazuur in een bakblik

Leg de deegrolletjes op het bakblik (spiraalkant naar boven)
Hou 3 cm tussenruimte
Spuit een beetje bakspray over het deeg
Bedek losjes met huishoudfolie
Laat 75 a 90 minuten rijzen of tot het deeg naar elkaar is "gegroeid"
Zet het bakblik in de oven en bak ze voor 20 a 30 minuten of tot ze goudbruin zijn
Laat ze afkoelen op het bakblik (5 a 10 minuten)
Haal ze eraf en laat ze nog verder afkoelen (20 minuten)
Mix de poedersuiker met de melk en giet over de rolls




Bron: Collecting Memories

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten