Peer en Camembert
Een makkelijk receptje waar je veel eer mee haalt,
Kaas en Peer passen heel goed bij elkaar
En deze combo zal zeker in de smaak vallen
Ingredienten:
1 Camembert of Brie (koud)
1 eetlepel ongezouten boter2 eetlepels brandy
1 grote peer (geschild en in stukjes)
1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)
2 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel honing
8 halve walnoten
Snij de camembert doormidden zodat je 2 camembert`s hebt
Zet even opzijLaat de boter in een koekenpan smelten
Voeg de peerblokjes toe en kook ze zacht (3 minuten)
Roer de brandy erdoor en kook voor 1 minuut
Voeg de rozemarijn toe en roer alles goed door
Haal van het vuur af
Op 1 helft van de camembert het perenmemgsel verdelen (houd 2 eetlepels apart voor garnering)
Zet deze helft op een mooie schaal
Zet de koekenpan weer op het vuur voeg de balsamico en de honing toe
Laat heel zachtjes sudderen (3 minuten) tot het beetje dikker isZet opzij om af te koelen (5 minuten)
Giet de afgekoelde balsamico honingmengsel over de peren en camembert
Leg de andere camembert helft erboven op
Leg hier op de 2 lepels perenmengsel en de walnoten
Sprenkel er wat rozemarijn over
Hierover de resterende balsamico honingmengsel
Serveer direkt
2 reacties:
Hé....Jeanne....telepathie...;-)
heb gister ook al zitten watertanden bij dit recept....
naar aanleiding van vakantie foto's uit Frankrijk van een van mijn volgers met foto van zo'n heerlijke mini camenbert kaas fondue ging ik even Google met de gedachte....zal ik weer eens zondigen,het kwam er al weer een hele poos niet van om zo'n lekker kaasje in de oven te zetten ivm mijn drastische veranderde eetpatroon.
En nou kom jij me met dit lekkers weer plagen.....;-)
Fijne dag en lieve groeten!!
Ger
O mens wat is dit lekker....lijkt me.
Ga het zeker een keer uitproberen
Groetjes Ria B
Een reactie posten