Pigs in a Blanket
Ik moet soms vreselijk lachen als ik sommige benamingen van recepten lees
Helemaal sommige engelse benamingen
zoals Pigs in een Blanket (varkentjes onder een dekentje)
En dit is zo makkelijk
Helemaal leuk om te maken met kinderen
Het kan met kleine borrelworstjes of met grotere frankfurters
En een rol met croissantdeeg dat is alles wat je ervoor nodig hebt
Bladerdeeg word ook wel gebruikt
Maar dan lijkt het meer op een saucijzenbroodje
Ingredienten:
1 pot of blik met (mini)knakworstjes
1 verpakking croissantdeeg
1 eitje (lichtjes geklopt)
Maanzaadjes of sesamzaadjes naar keuze
1 verpakking croissantdeeg
1 eitje (lichtjes geklopt)
Maanzaadjes of sesamzaadjes naar keuze
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius
Haal de kleine borrelworstjes uit de pot
Dep ze met keukenpapier droog
Rol het croissant deeg uit
Halveer het deeg zodat je 2 of 3 kleine driehoekjes hebt
Rol in ieder driehoekje een worstje
Leg ze op een bakblik
Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei
Strooi er wat maanzaad of sesamzaadjes over
Zet in de warme oven en bak ze tot ze goudbruin zijn (15 a 20 minuten)
Serveer met ketchup of mosterd
Dep ze met keukenpapier droog
Rol het croissant deeg uit
Halveer het deeg zodat je 2 of 3 kleine driehoekjes hebt
Rol in ieder driehoekje een worstje
Leg ze op een bakblik
Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei
Strooi er wat maanzaad of sesamzaadjes over
Zet in de warme oven en bak ze tot ze goudbruin zijn (15 a 20 minuten)
Serveer met ketchup of mosterd
Tip: Je kunt ook een reepje kaas op het worstje leggen
of de worstjes met spek omwikkelen voor je ze inrolt
of de worstjes met spek omwikkelen voor je ze inrolt
Bron foto`s: Internet
1 reacties:
Wat een heerlijk simpel gerecht. Inderdaad echt leuk om met kinderen te doen.
Groetjes,
Ini
Een reactie posten