Raapsteeltjes Stamppot
Heerlijk....ik zag ze bij de groenteboer liggen
En dan kan ik ze niet weerstaan
Raapsteeltjes, bijna een vergeten groente
En dat is jammer...
Deze lentegroente verdient een ereplaatsje vind ik.
Je kunt ze als salade, gekookt met spinazie of als stamppot eten.
Ik kies voor het laatste..stamppot rauwe raapsteeltjes
Lekker met uit gebakken spekjes erdoor
Deze groente is echt bij mij favoriet
Jammer dat de oogst maar zo kort is......
Ingredienten:
1 en half kilo kruimige aardappelen
4 a 5 bosjes raapstelen
250 gram gerookte spekblokjes
Zout & Peper
Nootmuskaat
Klont boter
Kookroom
Bereiden:
Ondertussen de worteltjes van de raapsteeltjes eraf snijden
Snij de bosjes daarna in vieren
Was ze heel goed zodat er geen zand meer inzit
Laat ze goed uitlekken
( Of stop ze in een schone theedoek en slinger het meeste water eruit)
Schil de aardappelen en kook ze gaar
Maak met de boter peper & zout en de nootmuskaat een smeuige puree van de aardappelen
Bak de spekjes uit zodat ze knapperig zijn
Doe de raapsteeltjes bij de puree met de spekjes en schep goed door.
(zet desnoods op het vuur zodat alles goed door en door warm is)
Is het niet smeuig genoeg doe er dan nog scheutje kookroom door.
TIP:
Lekker met speklapje of braadworst
Bron: ik en foto`s van Internet
4 reacties:
....Vergeten.....??...nou hier niet hoor!!!
Heerlijk rauwekeeltjesstampot....mmmmmm!!!
alleen de geur al bij het snijden.....als vers gemaaid gras;-)
Vrolijk Pasen!!!
Ger
Ja heerlijk he Ger....
Toch hoor je veel van wat is dat....
ik kijk er ieder jaar naar uit.
en eet ze in de korte periode dat ze er zijn erg veel
Want daar moet je even van profiteren.
Fijne Paasdagen Ger.
Oke dan ga ik spoorslags naar de groentenboer !!
Ik heb dit verleden jaar bij mn oude Oom en Tante gegeten.
Ik had echt geen idee wat stampotsteeltjes was.
Maar het was heeeerlijk !!
Dus als jij zegt dat ze er zijn. Gaan wij het eten !!
Ha nog een liefhebber...
Ze zijn er kort dus spoorslags naar de groenteman Ria.
Mijn moeder bakte vroeger kaantjes uit.
En dat deed ze erdoor i.p.v. spekjes.
Dat gaf helemaal een heerlijke smaak.
Een reactie posten