Chocolade Broodpudding
Broodpudding is zo`n makkelijk dessert om te maken
En je raakt zo je oud brood ook kwijt
Bovendien kun je het met andere toevoegingen de smaak beinvloeden
Dit is een chocolade broodpudding met een donkere fudgesaus
Wil je een lichte saus over de broodpudding?
Gebruik dan witte chocolade n witte basterdsuiker
Ingrediënten
(voor 4 pers.)
6 dikke witte boterhammen, zonder korst
450 ml melk
175 ml koffiemelk
2 eetlepel cacao
2 eieren
2 eetlepel bruine basterdsuiker
1 thelepel vanille-extract
Poedersuiker, om te bestuiven
Fudgesaus
55 gram pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel cacao
2 eetlepel schenksiroop
55 gram boter of margarine
2 eetlepel bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel cacao
2 eetlepel schenksiroop
55 gram boter of margarine
2 eetlepel bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 eetlepel maïzena
Bereiden:
Vet een ondiepe ovenschaal in.
Snijd het brood in vierkanten en leg het in laagjes in de schaal.
Verhit de melk, koffiemelk en cacao voorzichtig en onder af en toe roeren in een
tot het mengsel lauwwarm is.
Klop de eieren, suiker en het vanille-extract door elkaar.
Voeg het warme melkmengsel toe en klop goed door.
Giet alles in de ovenschaal tot het brood helemaal onder staat.
Dek af met plasticfolie en zet 1-2 uur in de koelkast.
Zet de schaal vervolgens 35-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot alles stevig is.
Laat 5 minuten rusten.
Doe voor de saus alle ingrediënten in een pan op matig vuur en blijf roeren tot een glad geheel ontstaat.
Bestuif de broodpudding met poedersuiker en serveer meteen met de warme fudgesaus.
Snijd het brood in vierkanten en leg het in laagjes in de schaal.
Verhit de melk, koffiemelk en cacao voorzichtig en onder af en toe roeren in een
tot het mengsel lauwwarm is.
Klop de eieren, suiker en het vanille-extract door elkaar.
Voeg het warme melkmengsel toe en klop goed door.
Giet alles in de ovenschaal tot het brood helemaal onder staat.
Dek af met plasticfolie en zet 1-2 uur in de koelkast.
Zet de schaal vervolgens 35-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot alles stevig is.
Laat 5 minuten rusten.
Doe voor de saus alle ingrediënten in een pan op matig vuur en blijf roeren tot een glad geheel ontstaat.
Bestuif de broodpudding met poedersuiker en serveer meteen met de warme fudgesaus.
Bron: Belgische Chocolade
2 reacties:
Ohhhhhh wat ziet dit er heerrrrrlijk uit!
Lekker he Muzzie...
Je zou er zo in happen.
Een reactie posten